Lenes grove focaccia

Vår instruktør og caféansvarlig, Lene, brenner ikke bare for trening og fysisk aktivitet. Hun har også en lidenskap for sunn og god mat - spesielt bakeverk. Flere av dere har sikkert allerede smakt hennes sukkerfrie kanelsnurrer og pannekaker? En annen ting Lene er god på, er grove brød, rundstykker og foccacia, og sistenevnte kan vi vel alle si oss enig i at er innmari godt som tilbehør til både grillmat (ja, noen av oss tviholder på grillsesongen), tapas og diverse former og gryter. Derfor ønsker Lene å dele en oppsrift som umulig kan slå feil under ditt neste middagsbesøk.

Foccacia

Skrevet av Ingvild K. Stallemo

Du trenger:

  • 250 g fint speltmel
  • 250 g havremel
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss flytende honning
  • 4 dl lunket vann
  • 2 ss olivenolje

Topping

  • 2-4 ss olivenolje
  • Fersk eller tørket rosmarin
  • Flaksalt
  • Ca. 50 g soltørkede tomater, i biter
  • Ca. 50-100 g fetaost, i biter

Slik gjør du:

Bland sammen mel og gjær. Tilsett salt, honning og vann, og bland godt til en jevn og litt flytende deig. Vend inn olje til slutt. La deigen heve på en lun plass i 50-60 minutter.

Hell deigen over i en liten langpanne med bakepapir (ca. 20x30 cm). Etterhev i 20-30 inutter. Fordel olje på toppen og trykk fingrene lett ned i deigen, deretter soltørkede tomater og fetaost. Avslutt med å strø flaksalt og rosmarin over.

Stek foccaciaen på 225 grader, over-/undervarme, i 15-20 minutter, eller til overflaten er gyllen og lett sprø. Avkjøl litt før servering.

Velbekomme!

Dersom du ønsker flere tips til sunn og god mat, ta kontakt med Lene.

Kilder/inspirasjon:

http://www.lindastuhaug.no/



Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.

Vil du bli medlem?

Les mer
© Copyright 2014. Designed & developed by